Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

mi1sa

9. 1. 2012 12:56
dotaz

a kam jsi to dotáhl ty Papeži - pochlub se !

0 0
možnosti
JP

Papez

9. 1. 2012 16:53
Re: dotaz

Děkuji za příspěvek. Položila jste mi otázku, tak odpovídám. Já to nepotřebuji nikam dotahovat. Jsem celý život zvyklý žít nezávisle a podle svého. Mám svůj okruh zájmů a svých okruh radostí a "někam to dotahovat" mezi ně nepatří. Ovšem uznávám právo druhých chtít to " někam dotáhnout", je to pro mnoho lidí přirozená potřeba. Jen ten, kdo to chce "někam dotáhnout" musí počítat s tím, že se mu může stát, že začne zasahovat do života i někomu z lidí, kteří to nikam dotáhnout nepotřebují, ale chtějí vědět, kdo jim jejich životy ovlivňuje. A to je právě tento případ. A pak nemohou upírat právo se ptát a pokuzovat na některé věci. To je zase právo nás, co to sice nechceme "někam dotáhnout", ale chceme mít svůj život pod svou kontrolou. Jan Papež

0 0
možnosti
A

Aldor

9. 1. 2012 12:39
Naprosto skvěle!

Člověka potěší, že je víc takových, kteří se nenechají opít rohlíkem v podobě populistické ekvilibristiky a navíc se to nebojí dát navzdory davu najevo. Z těch reakcí si nic nedělejte, vyplývá to zcela z logicky věci. Držím palce!

2 0
možnosti
NJZJB

Nemohu ji zadat, je blokovana...

9. 1. 2012 12:36
Okamura

na HRADVR^

3 0
možnosti
S

Světlonoš_v03

9. 1. 2012 12:18
závist, závist, závist

jen se jí užírejte, pane cestovateli. Dobře vám určitě neudělá ;-D

2 0
možnosti
D

dvakratzabanovanylajos

9. 1. 2012 13:24
Re: závist, závist, závist

at je to cokoliv, tak zavist urcite ne :-/

0 0
možnosti

peterudes

9. 1. 2012 11:29
v čem je podle vás Okamura tak nebezpečný?

Beru vaše argumenty, ale jak sám píšete v diskusi, míra úspěšnosti je velmi subjektivní, proto hodnotit úspěšnost T.O. pouze na základě výroční zprávy, kde ani neznáte rozložení investic, výnosů a nákladů, včetně mzdových nákladů, o dalších aktivitách T.O. ani nemluvě, alespoň se o tom v článku nezmiňujete, je poněkud zbrklé. Taktéž vyčítání toho, že se T.O. setkává s lidmi z politiky a kulturního živote je prostě mimo mísu. Solitéři toho, obzvlášť v politice, mnoho nedokáží a je proto potřeba se setkávat a komunikovat s množstvím lidí, ostatně jako majitel CK byste to mohl vědět, nebo vy si své zákazníky kastujete a člověka s opačným politickým názorem neobsloužíte? Prostě nechápu, co je na T.O. tak špatného a v čem podle vás nesplňuje požadavky kladené na případné funkce ve státní správě (senátor nebo prezident)? A jen tak na okraj, T.O. není můj kandidát ani na senátora ani na prezidenta...

0 0
možnosti
JP

Papez

9. 1. 2012 12:07
Re: v čem je podle vás Okamura tak nebezpečný?

Dekuji za nazor a plne jej respektuji. Nemyslim si, ze je neco spatneho na tom, ze se nekdo s nekym setka, to je prirozene. Jen si nemyslim, ze je poctive ziskavat si popularitu na kritizovani politiku a pak si je zvat jako kmotry pri krtu svych knih. Ze je poctive vyzyvat : "Vazeni spoluobcane, nastvete se!" a zaroven pomahat tem samym politikum pri volebnich kampanich.Vytvaret vedome dojem, ze by zvolenim pana Okamury mohlo dojit k radikalni zmene, protoze ma prece tak hezke nazory jako vetsina spolecnosti. Jan Papez

3 0
možnosti

Miš 13

9. 1. 2012 11:06
i Moore by záviděl...

... můj oblíbený dokumentarista, který je slavný mimo jiné svou bezpřehou schopností dívat se na věc jen jedním úhlem pohledu, by mohl tento text jen závidět. Osobně nejsem žádným mohlářem pana Okamury, můžu říct, že bycho ho na 99% nevolil, ale takhle jednostraně prezentovat "fakta" je tena slušná demagogie.

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

9. 1. 2012 13:15
Re: i Moore by záviděl...

O druhou stranu faktů se snad postará blog pana Okamury a ještě přisluhovačů...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

8. 1. 2012 23:39
O tom, že se autor strefil do černého...

... (nebo někam blízko), svědčí už jen ono "grilování" stran diskutérů... :)) Za poslední 2-3 roky se poněkud obměnili čtenáři iDNES, což je vidět podle žebříčků karmy a vítězů bloggerských soutěží, takže hromadné spílání masy v diskusích začíná dávat pozitivní signál o kvalitě textu, což kdysi nebývalo...:))

P. Okamura je typem líbivého, sympatického populisty. Zadobře (pokud možno) se všemi, slíbí i protiklady, ví, že s "takovými těmi lidskými hodnotami" a "zdravým selským rozumem" je možno získat sympatie i sebevětších hlupáků a jednoduchých lidí, společně s nimi ohnivě zanadává na obecné "lidské nešvary", o odbornou a intelektuální elitu se ani nemusí snažit, ta je stejně početně nezajímavá... To je gro populismu.

Ovšem při všelidových hlasováních takové typy převládají. Pokud to nebude Okamura, masa zvolí obdobného populistu. Divím se, že se mezi návrhy neobjevil třeba nesmrtelný Gott (nebo brankář Hašek, chirurg Pirk, slavice Bílá, či režisér Svěrák ... :))

6 0
možnosti
JP

Papez

9. 1. 2012 0:32
Re: O tom, že se autor strefil do černého...

Moc diky. Uz jsem malinko dostaval koprivku:)

0 0
možnosti
AP

GLUM-II

8. 1. 2012 21:15
Není vhodná chvíle na kydání špíny.Může se to lehce vymknout

Pan Papež si může psát co chce. A je mi úplně jedno jestli má pravdu nebo si to vycucal z prstu.Prostě utkání  Papež : Okamura  0:1 .   A čím víc bude kdokoliv kydat špínu na pana Okamuru, tím víc bude populárnější. Normálně by to tak nefungovalo ale za situace země plné rozzuřených občanů to tak zafunguje. Takže kydejte, popichujte, vrátí se vám to na hlavu jako bumerang.

1 0
možnosti
JR

raz

8. 1. 2012 23:42
Re: Není vhodná chvíle na kydání špíny.Může se to lehce vymknout

Papež verus Okamura  5:0

2 0
možnosti
1

1777

8. 1. 2012 21:04
no, pěkný...

...Papež, vůbec bych se nedivil, kdyby na tě Okamura podal tr. oznámení pro pomluvu...

0 0
možnosti
MN

mirni

8. 1. 2012 17:29
osobne bych k tomu mel jen jednu pripominku

na kazdem se da najit nejaka spina, cisty neni prakticky nikdo! A zdeseni autora, ze by se snad mohl stat Okamura prezidentem CR  je celkem uplne liche, zaprve to byl zase jen tah tech, kteri si nepreji primou volbu prezidenta - proc by se jinak objevil Okamura mezi onemi kandidaty Idnes - proc tam nebyl treba pan Polrajch, ktery je videt v televizi daleko vic - ale tady se muselo mj zahrat i trochu na narodni strunu a tak se tam dal clovek ktery neni ryzim cechem., to zdeseni a zacloumani onou virou v to, ze udelaji dobre kdyz odhlasuji primou volbu prezidenta, dolehlo az do senatu - ale bylo by dobre rici kdo v tom Senatu je proti prime volbe a jsou to zejmena zastupci ODS. Ja jsem celkem v klidu a za sebe rikam ze pokud by to byla vule lidi ze na Hrade bude Okamura, pak to budu respektovat jako vuli lidi - ostatne si myslim ze by horsi nez Klaus urcite nebyl!

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)