Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Co odešel z ČNB Tůmy tak ta banda banksterů se dala z kradení koní na okrádání občanů ČR.

Tůma alespoň řekl že bude s Kalouskem krást koně   ..... http://zpravy.idnes.cz/s-kalouskem-bych-kone-krast-sel-a-opozici-si-odpracuji-rika-tuma-psv-/domaci.aspx?c=A101123_145228_domaci_jw

1 0
možnosti
JP

J62a26n 79P94a34p21e75ž

8. 11. 2013 16:43

Před chvilkou oznámili prodejci elektroniky, že musí zdražit. Takže jakápak makroekonomická záležitost :) Prostě na svévolnou akci pár lidí budeme doplácet všichni.

1 0
možnosti
BP

Já myslím,že je to bouře ve sklenici vody . Nejpozději začátkem ledna bude koruna tam,kde byla předvčerem.Potenciál ČNB takto manipulovat s kursem je omezený. Nikdo neznáme motivy,proč ČNB začala korunu masivně prodávat,resp. co jí k tomu vyprovokovalo.Myslím,že to byla jen taková trochu exhibice ...

0 2
možnosti
JC

Začátkem ledna bude PO Vánocích a vánočních nákupech.

1 0
možnosti

S článkem lze jenom souhlasit. Pevná měna byla to jediné, na co se mohli lidé spolehnout. Po experimentu minulé vlády s daněmi tu máme další. ČNB se má starat o zdraví měny a ne se pokoušet vytvářet pracovní místa.

3 0
možnosti
PK

Věta že ¨¨ČNB zasahla do práva budoucí vlády¨¨ je taková nebetyčná hloupost že nemá cenu nějak ragovat.Proč lidé cití potřebu vyjadřovat se k něčemu co je jim úplně cízí a jen se zesměšnují8-o

1 5
možnosti
JP

J33a27n 80P49a85p18e20ž

8. 11. 2013 9:13

Moc díky za názor. Ale pokud si můj blog přečtete pořádně a nebudete vytrhovat jednu větu z kontextu, pak možná pochopíte, že mi nejde o to, zda měla nebo neměla bankovní rada udělat, to co udělala. Nikde nepíši, že by udělala něco protiprávního. Píši o tom, že tím necitlivě ovlivnila stav ekonomiky dříve, než nová vláda mohla představit svou strategii. Třeba by opatření bankovní rady nebylo vůbec nutné. Nástroj, který bankovní rada použila není běžný nástroj, naposledy jej použila před 10 lety ! V tomto smyslu, podle mého, zasáhla do práva příští vlády.

Pokud jste pane Koranda bankéř a finanční odborník, omlouvám se vám, že jsem si na svém blogu dovolil vyjádřit se k věci, která ovlivňuje můj život. Pokud se tím zesměšňuji, je to moje riziko. Možná si i vy vzpomenete na okamžiky ve svém životě, kdy jste se zesměšnil. 

Pokud bude nátlak bankovní rady pokračovat, budu např. muset ve své cestovní kanceláři nucený zdražit zájezdy, takže mi to tak úplně cizí být nemůže.

4 0
možnosti
Foto

Ach jo... Vy jste tak strašně mimo že ani nevím, kde mám začít... Vy byste ale mohl začít třeba nějakým kurzem makroekonomie a hospodářské politiky, než začnete zase cancat...

1 4
možnosti
JP

J23a81n 77P29a31p27e53ž

8. 11. 2013 8:46

Hezký den, prosím vysvětlete, možná to bude zajímavé i pro jiné lidi. A buďte, prosím, hodně konkrétní. Děkuji

2 0
možnosti
JC

Ocituji sám sebe z článku u paní Šichtařové:

Proč ČNB nečekaně a i pro odborníky překvapivě oslabila korunu?

Mám za to, že se tak stalo na tajnou žádost vlády. Cíl je krátkodobý: zamezit předvánočním nákupům českých rodin v Polsku, Německu a Rakousku, hlavně v Polsku. Míra tohoto nakupování hned za hranici velmi vzrostla, protože se tam nakoupí levněji, v řadě komodit výrazně levněji, a přitom mnohdy i kvalitněji (v Německu jsou potraviny levnější i kvalitnější současně).

Pokud se ČNB podaří omezit toto masivní lidové nakupování v malém v blízkém zahraničí, vláda vybere výrazně více na DPH, zejména když oslabení koruny je současně nutně provázeno zvýšením cen mnohého zboží. Nemyslím, že by vládě šlo o to, aby české peníze zůstaly na českém trhu a pomohly "českým" obchodníkům (majitelům Kauflandu a Billy a Globusu a Tesca a Vietnamcům) , ale šlo jí hlavně o výběr DPH před koncem roku.

A to tím spíše, že je stále jasnější, že do konce tohoto roku bude i vládnou, že nová vláda se dříve své moci neujme, podaří-li se ji vůbec sestavit.

Myslím, že šlo o svinský, zákeřný krok, motivovaný krátkými cíly. Rv

21 0
možnosti
KV

Takže Jardo, vy jste uhodil hřebíček přímo na hlavičku. Teď už jen, aby si to přečetl nějaký "novinář" nebo "aktivní, po karmě dychtící bloger" a do 24 hodiny bude republika zaplavena články typu "ČNB je řízena z Hradu", "Prezident ožebračuje svých 10 miliónů" apd.

Jasně, jako kdybych to viděl ..... Zeman se nudí a kouká z okna a najednou si vzpomene, že je tady nějaká ČNB. A hele, řekne si. Budu jim muset prohnat faldy, aby věděli, kdo je tady pánem. Zvedne mobil a už letí instrukce Rusnokovi atd.atd.

A Singer celý roztřesený jen pak zablekotá "Ano jistě, samozřejmě, 6%. No když to pane premiére říkáte, jinak to ani být nemůže". A svolá bankovní radu a vžd, kdzž použije imperativ "musíme", vždy se zadívá směrem ke stropu a zvedne i ukazovák.

Mimo jiné, včera u nás pršelo a foukal vítr. Nemyslíte, Jardo, že by za tím mohla být vláda a potažmo Zeman?

0 7
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)