Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Problémem islámu je to, že ho nelze ekumenizovat a tím pádem ani demokratizovat. Demokracie není slučitelná s islámem, proto také v žádné islámské zemi nikdy žádná skutečná demokracie nebyla.

Je to stejné, jako kdyby chtěl někdo přestavět dům, ale měl podmínku, že základy, všechny stěny i střecha musí zůstat tak jak jsou – jinými slovy – pokud základem společnosti zůstává islám – nic se nezmění. Pouze bude jedna diktatura střídat druhou – tedy bude to probíhat přesně tak, jak to vidíme ve všech zemích, kde proběhlo tzv. "arabské jaro".

Islám se nerozšířil misijní formou, ale dobyvačnou válkou – všechny původní národy Severní Afriky, přes Blízký východ až po západní Indii byly prakticky vyhubeny, zdecimovány nebo násilně arabizovány. Jakmile islám přestal žít z kořisti a tributů, neuvěřitelně zchudnul a obrátil svou agresi do vnitřních konflitků (šíité kontra sunnité). Potomkové Proroka Muhammada se navzájem zcela vyvraždili v doslova bratrovražedných válkách. Sám Muhammad nechal vyhubit celé vesnice (převážně židovské), a to způsobem, který je srovnatelný jen s pojmem genocida (několikadenní brutální popravy – například vyvraždění židovského kmene Bení Quarajzá roku 627 n. l.). Nelze očekávat, že následovníci Muhammada budou dělat něco jiného.

Všechny současné problémy islámu mají zcela konkrétní vzor v Koránu a Hadítech – závazných svatých textech islámu. Takzvaní "umírnění muslimové" ve skutečnosti nejsou pravými muslimy – proto se s nimi také dějí stále stejné věci – buď islám časem zcela zavrhnou, protože pochopí jeho destruktivní vliv na lidskou společnost (a vyžaduje to obrovskou odvahu), nebo se naopak radikalizují – což je převážný rys, který pozorujeme všude na světě.

1 1
možnosti
RJ

Jo, jo na MZV se spí. A už hodně dlouho.

1 1
možnosti
IP

Myslím, že máte naprosto pravdu. Bohužel lidé v našich zemích (ale i jiných) ztratili schopnost rozlišovat mezi "dobrými" a "špatnými" muslimy, nechápou a nechtějí chápat, že islám trpí velkou vnitřní krizí, která se bohužel projevuje i teroristickými činy spáchanými na lidech, kteří s tím nemají vůbec nic společného. Že by, tak jako my muslimy, strkali muslimové i nás do jednoho pytle?

3 1
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)