Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

katkota

9. 1. 2012 18:39
Kdyžtak Salafi ne Salifi

ale jinak asi souhlasim, uvidime, cim nas Egypt prekvapi :-)

0 0
možnosti
JP

Papez

9. 1. 2012 20:15
Re: Kdyžtak Salafi ne Salifi

Díky za korekci. Jan Papez

0 0
možnosti
ZK

SID09

9. 1. 2012 15:23
Pane Papež

Vím, že se vám jedná o váš vlastní kšeft, ale jak se tak dívám, tak chcete být papežtější než papež - a to opravdu nejste tak chytrý a vševědoucí. !!;-D

0 0
možnosti
JP

Papez

9. 1. 2012 20:20
Re: Pane Papež

O můj kšeft se zase až tak moc nejedná. Moje kancelář odveze do Egypta jen několik desítek klientů, kteří mají zájem o specializvané věci nebo o ten nejkvalitnější individuální servis. Ale Egypt mám rád, sám tam cestuji často a o Egypt se zajímám řadu let. Možná, že vám uniká smysl blogů. Blog není o tom, že by blogeři byli vševědoucí, ale o tom, že říkají veřejně svůj názor na věci a události, které je zajímají. Činí tak veřejně a nesou svou kůži na trh. Možná si nezaslouží tak jednoduchá hodnocení, jako je to Vaše, ale na druhé straně jsou zřejmě smířeni s tím, že místo argumentů někteří lidé prostě jen naíší něco podobného, co vy. Přesto děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
MM

captain cook

30. 12. 2011 9:31
pro zajimavost a porovnani: Smart Traveller Australie

prikladam link na stranky australskeho zahrmini DFAT "Smart Traveller", kde uvadeji neustale obnovovane informace na vsechny svetove destinace pro australoske turisty.

http://www.smartraveller.gov.au/zw-cgi/view/Advice/Egypt

Od 19/11 ( a prubezne prehodnocovano) a v soucasne dobe ma  Egypt celkove druhy nejvyssi stupen varovavani (nejvyssi stupen = nejezdit), tj. "rozvazit nutnost cestovani". Detaily jsou pod hlavickou Summary - bezpecnostni situace pro cestujici nejista a potencialni hrozba teroristickeho utoku.

Kdo uz v Egypte je, tomu je doporuceno odejet, pokud ma starost o svou bezpecnost. a pokud se rozhodne zustat, dodrzovat nejprisnejsi bezpecnostni opatreni.

Oblast Luxoru a pobrezi Rudeho more ma o stupen nizsi standard varovani.

0 0
možnosti
C

capri

30. 12. 2011 10:31
Re: pro zajimavost a porovnani: Smart Traveller Australie

Hezký den, moc dekuji za vase prispevky do diskuse. S vetsinou nazoru souhlasim nebo je respektuji. Tento posledni ale moc ne. Vami uvadeny web ma dve nevyhody. Za prve : jedna se o vladni web a kazda vlada ma za ukol byt mnohem obezretnejsi nez je potreba. Ma zcela jinou motivaci, nez cestovatele nebo cestovni kancelare - motivace diplomatu je jasna - nemit v budoucnu problemy. Ten web znam a patri k jistym voditkum, ale pokud si jej prostudujete uvidite napr. varovani pred cestami do Kostariky a to je uplne mimo realitu. Za druhe: web je tvoren predevsim pro individualni cestovatele a ti maji uplne jine zajisteni a zazemi, nez organizovani turiste. Podezrivat cestovni kancelare z toho, ze jsou blazni, kteri vyvezou klienty do nebezpecne zony jen proto, aby mely profit je blahovy mytus. Cestovni kancelare maji v takovych lokalitach mnohem vice starosti a vydaju a he pro ne lepsi poslet klienty jinam, pokud je v dane lokalite vazne nebezpeci.

0 0
možnosti
C

Camino.

29. 12. 2011 19:27
majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int.

Ted uz si skutecne myslim, ze Vam jde pouze o penize. Mam pritelkyni Egyptanku, nespi a boji se o rodinu.....jste clenem sebevrahu?:-(

4 0
možnosti
C

capri

29. 12. 2011 21:01
Re: majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int.

Pozor na prispevky pod jmenem CAMINO ! Podivejte se pod ostatni clanky autora a vzdy najdete tohoto cloveka jako neohrozeneho kritika. Je to sice stupidni a pitome, ale nekteri lide proste jen chteji skodit. Rad bych tu vasi pritelkyni Egyptanku videl. Kdyby byl clanek o Mongolsku, asi by byla Mongolkou, ze ?

1 0
možnosti
C

certik_bertik

29. 12. 2011 17:23
no

dejme tomu že máte pravdu, na tyhle velkohubá prohlášení se za pár let zapomene a v Egyptě bude u moci umírněná islámská vláda (ono stejně to s islámskou umírněností u Mubarraka bylo taky kolikrát všelijaké), spíš si myslím že bude pár nějakých bombových útoků na turisty a ti tam přestanou jezdit sami

3 0
možnosti
H

habit-.!..

29. 12. 2011 16:17
... podíváme-li se optikou autora...

... třeba na takový Afghanistán, tam byl Taliban taky okrajové hnutí, které ze statistického hlediska nemělo žádný význam, a tudíž nemohlo nijak ovlivnit osud země...

6 0
možnosti
IH

misaviki

29. 12. 2011 14:46
.

Závidím vám váš optimismus :-P

3 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

29. 12. 2011 19:38
Re: .

To neni optimismus ale snaha udrzet cestovku.

2 0
možnosti
J

jackie13

29. 12. 2011 14:04
nevidím nic úžasného na dovolené,

kde je hotel obklíčen armádou pro moji bezpečnost.Je spousta destinací,kde jsem prožil dovolenou v klidu a bez ostrahy.

5 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

29. 12. 2011 14:44
Re: nevidím nic úžasného na dovolené,

R^

2 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

29. 12. 2011 13:21
za sebe mohu říci

že jsem měl silné námitky svěřit rodičům své ratolesti na dovolenou do Egypta už v době, kdy tam bylo bezpečně, neb celou dovolenou trávili v nějakém rezortu střeženém před domorodci.

Sám mám nechuť utrácet v jakékoli islámské zemi, stačí mi že jezdím na benzín. Jestli chtějí "čistší" islám, ať ho mají, ale doma. Furt lepší než kdyby se šli "adaptovat" k nám.

6 0
možnosti
TVŽJ

To viš že jo

29. 12. 2011 13:16
To je sice pravda,

ale musulmanům jsou nějaké ekonomické aspekty u zádele.

5 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)