Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

šelma6005

1. 12. 2011 14:00
Není možné mne nutit k tomu, abych...

Jak vidíte pane, možné je vše ;-D 8-o

2 0
možnosti
P

Pavel_D

1. 12. 2011 11:59
Za první republiky

tu byla zdravotní pojišťovna jen jedna, a satčilo to. Tu dobu jsem však nezažil, takže nemohu porovnávat. Ale mám pochybnosti, že dnešní systém je lepší.  Vůbec nejsem příznivcem socialistického systému, nicméně myslím, že jsou tu dvě sféry, kam by neviditelná ruka trhu neměla sahat: zdravotnictví a školství. Tím nemyslím, že by nesměly být soukromá zdravotnická zařízení a soukromé školy. Ale průhledný systém postavený na solidaritě by měl převažovat. Kdo měl to "štěstí", že onemocněl při výletu do Švédska, byl v Jiříkově vidění.

VZP např. škudlí na všem možném, ale 5 melounů na Atleta roku - to pustit mohla.

2 0
možnosti
L

lokutus

1. 12. 2011 17:04
Re: Za první republiky

Za komunistů tu také byl jeden distributor potravin a také to stačilo.

0 0
možnosti
JD

simonides1

1. 12. 2011 10:12
Vaše starosti bych chtěl mít

Řekněte mi, jak byste chtěl ovlivňovat chod pojišťoven ? To si nedokážu přestavit. Ovlivňujete snad chod pojišťovny, kde máte pojištěné auto, byt, dům ? Do čeho všeho budou lidi ještě kecat...? 8-oRv

0 0
možnosti
JD

pedr64

1. 12. 2011 10:27
Re: Vaše starosti bych chtěl mít

no, jenže do toho pojištění domu nebo auta dáváte peníze jen tehdy, když chcete(vyjma povinné ručení)

0 0
možnosti
LV

baloun

1. 12. 2011 9:48
Potíž je ve dvou věcech

Za prvé VZP má takovou dominanci na trhu, že si může určovat pravidla sama. Lékař, který nedostane smlouvu od VZP, se prostě neuživí.

Za druhé - ty pojišťovny mají ze zákona tak malý prostor pro svou vlastní strategii rozvoje, že se prakticky nemohou od sebe odlišovat.

Řešením je rozdělit VZP na menší, v souladu s pravidly hospodářské soutěže. Tím se uvolní ruce jak lékařům, tak především pacientům.

0 0
možnosti
D

Diagnostik

1. 12. 2011 12:48
Re: Potíž je ve dvou věcech

VZP ma stanoveny limity, na kolik obyvatel bude napr. gynekologu. A tak je zcela normalni, ze mlady, talentovany lekar s bohatymi zkusenostmi ze zahranicnich nemocnic sice vyhraje smlouvy od jinych pojistoven, ale ne od VZP, ktera ma nejvice pacientu. VZP mu cynicky naserviruje, ze si ma pockat, az srdcar Kopytko pujde do duchodu a koupit jeho ordinaci i se smouvou s VZP. Nejak tu nevidim tu ruku trhu, ktera by vynesla nahoru ty nejlepsi lekare, protoze pacient je nucen chodit tam, kde to poklada za vhodne VZP, i kdyby to melo byt k veterinari. Pisete o vetsim poctu pojistoven a hospodarske soutezi, hezke, ale CR  nema tolik obyvatel jako USA, a cim vice rozdrobite tok penez, tim mene bude pro pacienty. Kazda z pojistoven ma svoje zamestnance, kancelare a v pripade VZP dokonce zamky.... Jeste stihaji utracet penize za reklamu.Neslo by to tak, ze bude jen jedna pojistovna, statni, a system soukromeho pripojisteni?.

0 0
možnosti
RH

Enter67

1. 12. 2011 9:48
Ano, je to bordel

Ale většině pojištěnců je to stejně jedno - někteří mají problémy s chápáním elementárních počtů, natožpak nějaké složitější ekonomiky a pochybných převodů vyšších částek mezi neprůhlednými firmami a VZP... Proto u této pojišťovny už dávno nejsem.

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

1. 12. 2011 9:02
Tohle chápu.

pojišťovny vymýšlely vějičky a ptáčci na ně sedali. Já bych spíš pojišťovny zredukoval na jednu a zestátnil.

0 0
možnosti
V

Vhelsing3

1. 12. 2011 9:19
Re: Tohle chápu.

Tak to ja radsi soukrome subjekty se svymy balicky pro potencionalni zakazniky....zdravy konkurencni boj...

Na vasi statni pojistovnu z vysoka....

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)