Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 10. 2011 0:54
kanadská víza mě sice štvou

(spíš z principu.....protože se tam nechystám), ale rozumím jim......v hyperkorektním idiotistáně, v který se proměnil tenhle kdysi vyspělý svět, je to pro ně prakticky jediná možnost jak se jich zbavit.

Ruku na srdce, pokud by existoval nějaký elegantní způsob, jak bychom se jich zbavili my, tak to taky uděláme....jo a že to neřekli na rovinu? Mno, my jsme taky moc nehlaholili nahlas, že jim leckdy radnice přispěli na letenky. A proč bychom taky měli....akorát by se na tom zase svezl nějaký multikulturní referent, kterému svěřili nástěnku a on už se vidí v politice.

Realita je taková, že je nikdo nechce....tak asi ta multikulturní egalitářská teorie o rovnosti etnik a ras nebude tak žhavá. Účel světí prostředky....buďme tedy k nim shovívaví.....já jim vcelku rozumím.;-D

1 0
možnosti
C

Camino.

11. 10. 2011 18:25
Asi tomu nebudete verit, ale tady v Kanade

o tom nikdo nevi, nic a nikde se o tehle nesmirne dulezite zalezitosti nepise, cim to asi bude. Proc si nestezujete na hrade, nebo v parlamentu. Kdo JIM dal pasy?????I s kanadskym pasem nekdy clovek musel zadat o vizum nekam, ale nebyla to tragedie. Ani stiznosti na iDNES nepomuzou, pri nejlepsim se dostanete do Hyde Parku a nas smazou.

PS; mam pocit, ze je temer vsechny vysupacili, a ze uz je mate doma;-(

0 0
možnosti
D

duhacenzor5

11. 10. 2011 18:24
Jak již bylo řečeno - viz jendazmoravy -

na vstup na území cizího státu nemáš žádný právní nárok, stejně tak nemáš žádný právní nárok na pobyt, asyl, studium, pracpovolení, přistěhování, jejich státní občanství apod., v drtivé většině zemí ti na dotaz za jakých podmínek dostaneš jejich státní občanství řeknou za žádných , my o přistěhovalce nestojíme. Je jen věcí dotyčné země, jak si přijímání cizinců zařídí. A Kanadě se nediv, že nestojí o to, živit naše naše protekční darmošlapy.

1 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 10. 2011 14:09
Já se Kanaďanům nedivím.

Oni přijímají emigranty z roztodivných zemích a roztodivných zvyků, ale typické projevy jednoho etnika prostě nezkousnou ani oni, že.

Vůbec se jim nedivím, že se brání vízovou politikou.

5 0
možnosti
J

jendazmoravy

11. 10. 2011 13:14
Článek je jedním velkým omylem

Už je zde napsáno, že na bezvízový styk prostě žádný "nárok" není. Jde o regulaci příjezdů do Kanady, a to je čistě věcí kanadské strany. Tím regulačním mechanismem je pak samotná vízová procedura, a ta žádná veřejná kritéria mít z logiky věci nemůže.

Co by ale vláda dělat měla, tak za prvé usilovat o co nejnižší poplatek za udělení víza a za druhé tvrdě a důsledně zveřejňovat, informace, kdo a jak organizuje ty romské zájezdy do Kanady.

2 0
možnosti
PH

petrph

11. 10. 2011 12:49
možná trapné,ale diplomatické

Je evidentní ,že právě hromadná emigrace Romů do Kanady - byl důvodem k tomu aby¨nám  byla nastavena vízová povinnost. Což nemá- nic společného s kanadskou azylovou politikou- Romové,pokud se cítí diskriminováni, mohou požádat o tento status na kanadském velvyslanectví ve Vídni.

Kanada se rozhodla jak se rozhodla a my nemáme žádné-ani diplomatické páky, abychom toto rozhodnutí zvrátili. Nebo snad ano? A pokud se snad někdo domnívá že to za nás vyřídí Evropská unie....:-)

2 0
možnosti
L

lomihnát.

11. 10. 2011 12:39
Na tohle padne to přísloví:

Nehněvej se na zrcadlo, když máš křivou hubu!

1 0
možnosti
LS

Lesní sběř

11. 10. 2011 12:35
Třeba bychom mohli...

...recipročně zavést víza všem zemím, z nichž k nám proudí uprchlíci. :-P

5 0
možnosti
PS

letadlo26

11. 10. 2011 12:34
Já se jim nedivím

:)

3 0
možnosti
R

roman36c

11. 10. 2011 12:16
Milej pane.

Měl byste se nechat vyšetřit. Kanadě je naprosto jedno jestli u ní žádali o azyl Romové, Vietnamci, Hanáci, nebo Chodové. Jednalo se o občany ČR. ČR zvýšeným počtem žadatelů o azyl nedodržela podmínky pro bezvízový styk s Kanadou, takže Kanada zcela dle svých zákonů, které platí pro všechny bez výjimky, musela k tomuto kroku přistoupit. Jestli příliv Romů málem rozvrátil kanadský uprchlický systém není váš problém. Problémem daňových poplatníků v Kadaně ale je, aby za jejich peníze stát zcela zbytečně někoho hostil. V tomto případě občany ČR. Situaci na Šluknovsku pochopitelně kanadské úřady sledují a vědí velmi dobře že jakmile by obnovily bezvízový styk s ČR, opět by se k nim hrnuly davy našich spoluobčanů. Pro nás je lepší rozhodnutí Ottawy se zrušením víz počkat do doby než se situace stabilizuje, než aby za dva měsíce bylo vízum opět obnoveno. A opět minimálně na dva roky.

2 0
možnosti
C

Camino.

12. 10. 2011 0:44
Re: Milej pane.

dovolim si Vas citovat:

""Nevšiml jsem si, že by Kanada zavedla víza pro Brity či Francouze po

nepokojích, které tam zjevně z etnických důvodů čas od času propukají a

jsou mnohem brutálnější.""

Ja o zadnych nepokojich nic nevim8-o, pouze se obcas  vsichni branime zbytecne vyhozenym $ za nejake sleziny papalasu  G20, pokud vite o necem navic, informujte mne laskave;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)