Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jedná pan advokát Kalvoda jako hyena?

Pan Kalvoda zastupuje pojišťovnu Generali v kauze zkrachovalých cestovních kanceláří a zároveň nabízí klientům, kterým Generali odmítla zaplatit vzniklou škodu, že je bude zastupovat a bude za ně žalovat stát. Zneužívá situace, kterou vytvořil jeho klient? Jedná jako hyena?

Vyprávěl jsem večer svým dvěma malým synům pohádku o hyeně. Máme doma takový systém, jeden večer čte maminka pohádku z knížky a druhý den vypráví tatínek pohádku na téma, které určí (na střídačku) synové. Přišel požadavek na pohádku o hyeně. A ze mě ten večer vypadl smutný příběh o hyeně Věrce, který neskončil nijak vesele, i když v podstatě šťastně. Chudák hyena. Když jsem v tichu a šeru ložnice čekal, až kluci usnou, vybavila se mi před očima tvář pana advokáta Kalvody. Nevím proč, do hlavy si člověk nevidí. Možná proto, že ten den potvrdil v rozhovoru pro média, že na mne chystá žalobu pro poškození dobrého jména Generali.

Slovník cizích slov uvádí u slova „hyenismus“ významy jako: využívání neštěstí druhých, surovost, bezcitnost, bestialita. Dá se něco z toho přiřadit k jednání pana advokáta Kalvody?  Jedná jako hyena?

 Hyena sama je v tom trochu nevinně. Bez hyen by africká buš trpěla mnoha problémy a hodně druhů ptáků a zvířat by mělo potíže se zajištěním potravy. Díky hyenám nevidíte všude kostry mrtvých zvířat a nehrozí epidemie mnoha nemocí. Hyena díky svým čelistem dokáže rozdrtit i velmi tvrdé kosti a poradí si i s kůží zeber, která je velmi odolná a nedokáže ji pozřít dokonce ani většina druhů supů. Jakmile se někde objeví vysoký úhyn zvířat (např. před dvěma lety v Amboseli nebo před tím v Ngorongoro), ihned se zvedá koncentrace hyen. Samice jsou schopné zabřeznout velmi rychle za sebou, což za normálních podmínek není běžné. Hyena je tedy velmi užitečný tvor a život hyeních rodin a smeček je nesmírně zajímavý, ale to je na jiný blog.

Klienti, kterým Generali odmítla uhradit škodu v plné výši, jsou velmi agresívně a emotivně tlačeni k tomu, aby nežalovali Generali, ale aby žalovali stát. Je k tomu využíváno tzv. občanské sdružení Krachy cestovek a mediální aktivita vedení Generali a pana advokáta Kalvody. Neustále se opakuje mýtus o tom, že zákon, podle kterého musí Generali uhradit škodu, je zákonem špatným, že stát je špatný apod.  Možná je dobré připomenout, že pan advokát Kalvoda se na tom, jak dnes vypadá Spravedlnost v našem státě, podílel dost podstatnou měrou.

Wikipedia uvádí: „Po volbách v roce 1992 se pak stal členem českého kabinetu. V první a druhé vládě Václava Klause zastával v letech 1992-1997 post místopředsedy vlády, v druhé vládě Václava Klause byl navíc v letech 1996-1997 ministrem spravedlnosti. Představoval jednu z klíčových postav těchto koaličních vlád, protože v letech 1992-1997 působil jako předseda ODA.“

Kancelář pana Kalvody blokuje obstrukcemi soudní spor klientů s Generali a pokouší se oddálit soudní rozhodnutí. Snaží se vše protáhnout na co nejdelší dobu, aby se situace lidí, kteří přišli o peníze, dramatizovala a aby tito lidé došli k názoru, že u nás se spravedlnosti nedočkají?  Činí tak proto, aby těmto lidem mohla připadat nabídka pana Kalvody na zastoupení ve sporu se státem atraktivnější, nadějnější, jako jediná možná?

Není zvláštní, že klient, který by chtěl takovou nabídku pana Kalvody a jeho kanceláře využít, musí nejprve sám sebe zaregistrovat jako člena občanského sdružení Krachy cestovek, uhradit registrační poplatek 200,-- Kč a poté uhradit paušální poplatek panu Kalvodovi 500,-- Kč ? Při několika tisících poškozených se jedná o docela zajímavé peníze. Ale nezapáchá tady něco? Nejedná neprůhledné občanské sdružení jako hyena? Nejedná jako hyena pan advokát Kalvoda? Na to si asi musí každý odpovědět sám. Hyena Věrka z mé pohádky by asi byla trošku uražená. Ještě více by se nahrbila, což by se v jejím případě dalo chápat jako povzdech nebo pokrčení ramen. Smutně a tiše by odkráčela uklízet další kousek buše. Někdo to prostě udělat musí, řekla by si patrně.

 Více k tématu i na mém blogu :

http://janpapez.blog.idnes.cz/c/319758/Jak-jsem-slapl-hadovi-bosou-nohou-za-krk.html

 

Autor: Jan Papež | čtvrtek 14.3.2013 6:55 | karma článku: 21,35 | přečteno: 1327x
  • Další články autora

Jan Papež

Prezidentská kampaň začala, aneb jak zneužít 17. listopad

Sympatická demonstrace s červenými kartami, plánovaná na 17. listopadu se bohužel mění na předvolební shromáždění Šimona Pánka.

4.11.2015 v 12:00 | Karma: 19,09 | Přečteno: 917x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

Lufthansa vyhodila Čechy z letadla!

Letecká společnost Lufthansa vyhodila ze svého letu do Tampy několik Čechů. Nic neprovedli! Jen byli v nesprávný okamžik na nesprávném místě a hlavně byli držiteli toho nesprávného pasu – pasu České republiky.

2.11.2015 v 15:00 | Karma: 40,81 | Přečteno: 3561x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

Čuňárna bankéřů z ČNB

Bankovní rada se rozhodla pro intervenci v neprospěch koruny. Šest pánů a jedna dáma se rozhodli zahýbat s ekonomikou celé země. Rozhodli se tak udělat v období praktického bezvládí, v době kdy se teprve bude formovat nová vláda, která má mít právo na svou ekonomickou strategii. Těchto šest pánů a jedna dáma brutálně zasáhlo do práva budoucí vlády a beze sporu ovlivnilo veškeré dění v zemi.

8.11.2013 v 8:20 | Karma: 37,58 | Přečteno: 3102x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

Pokrytecký postoj EU a USA k Egyptu nikomu nepomůže

Postoj k situaci v Egyptě odhalil v plné nahotě pokrytectví EU a USA. Nikdo si jistě nepřeje mrtvé civilisty na ulicích egyptských měst, ale vytrhávat tyto nešťastné a tragické momenty z kontextu celkových událostí a snažit se získat vizáž spravedlivého, nezaujatého a lidumilného soudce je nejen pokrytecké, ale i velmi nebezpečné.

29.8.2013 v 7:30 | Karma: 18,48 | Přečteno: 353x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

V Egyptě se dějí pozitivní věci, jen my to nechceme vidět

Už je zase poprask kolem Egypta. Páni diplomaté vydali varování (zjevně inspirováni administrativou USA) a straší turisty. Straší je velmi demokraticky – bez rozdílu, všechny. Nehledí na to, zda se jedná o individuální cestující, nehledě na to, kam směřují a co tam chtějí dělat.

2.7.2013 v 14:50 | Karma: 15,15 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)