Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tomio Okamura je výtahem komunistů na cestě k moci

Rozumní už naštěstí pochopili (dokonce i někteří novináři!), že smyslem celého snažení pana Okamury není to, co prohlašuje, tedy spasení národa a této země, ale získání pozornosti publika a získání takového postavení, ve kterém nebude za nic odpovídat, ale pozornost publika bude snadno udržovat na patřičně vysoké úrovni. Když z toho všeho vypadne i nějaký ten nik láček, pak to bude jenom ku prospěchu  věci. Vždyť užívání si radostí života něco stojí.

To vše se zdá být naprosto v pořádku. Užívat si života, je naprosto regulérní touha. Mít na to peníze zrovna tak, zvlášť když nejsou nikomu ukradené a nejsou nikým darovány za podivné protislužby. Získat si pozornost a prodat svým fanouškům knihy s mou fotografií a s mým jménem, je také legální a naprosto v pořádku. Je přece jedno, že jsem ty knihy nenapsal, že je napsal nájemný psavec. To, že o nich mluvím jako o svých knihách, je sice ne úplně pravda, ale není zase úplná lež. Je to tak jako s tvrzením, že moje cestovka vozí do Čech nejvíce Japonců. Pravda, ta cestovka mi nepatří, ale jsem její jednatel, takže vlastně nelžu, i když neříkám úplně pravdu. Je nenápadná, ale o to horší manipulace s fakty, která slouží jedinému cíli – blbnout veřejnost, vytvořit o skutečnosti falešný obraz a zneužít toho ve svůj prospěch.

A to je právě to, proč je úspěch a sláva pana Okamury velkým nebezpečím pro tvorbu veřejného prostoru. Mnoho lidí k němu naivně vzhlíží jako k záchrannému kruhu v rozbouřeném moři nepřehledné současnosti, ke spasiteli, který přinese jednoduchá a rychlá řešení – vždyť přece vidí svět našima očima, mluví o našich problémech a rozumí našim steskům. Jeho hlas je omamný jako hlas vodní víly a tak, jak jsou přitažlivá její nahá ňadra, je pro fanoušky přitažlivá usměvavá nebo zasmušilá páně Okamury tvář.

Věřím, že dvorní psavec pan Večerníček již usilovně pracuje na knize „Jak jsem stal prezidentem“, popřípadě na její verzi „Jak jsem nestal prezidentem“.  Obsah bude téměř stejný, a o něj ani tak nejde (stejně jako tmu bylo u předchozích knih pana Večerníčka), důležité je, že marketing před vydáním jede naplno a pokud se knih prodá více než 50 000 kusů, bude to skvělý kasovní trhák.

To by všem byly všechno věci, nad kterými by se dalo mávnout rukou, protože to vše by škodilo maximálně těm, kdo si knihu koupí a nám ostatním by celá ta estráda kolem pana Okamury mohla být jedno. Ale tak jednoduché to není. Pan Okamura dělá všechno, aby se nedelegoval do ústavně právního výboru senátu, aby měl právo „modelovat“ návrhy zákonů podle svého. A to bylo veliké neštěstí. Zažil jsem snahy pana Okamury právně uchopit náš obor cestovního ruchu a dodnes mi běhá mráz po zádech z tzv. Okamurova desatera, které se snažil prosadit. Byla to šílená směs sociálního inženýrství a touhy „mít zásluhu“. Dá se předpokládat, že podobné to bude s modelováním zákonů v senátním výboru, pokud k tomu pan Okamura dostane příležitost.

Pan Okamura je lhář. Tvrdím s plným vědomím toho, že mi jeho psavec pan Večerníček nedávno vyhrožoval žalobou pro utrhání na cti. Předpokládám, že k takové žalobě nedojde, protože by nebylo tak složité prokázat, že pan Okamura lže. Stačilo by k tomu položit vedle sebe jeho prohlášení, že nechce být prezidentem, protože tu je mnoho (nejmenovaných) moudřejších a vhodnějších než je on. Zřejmě se všichni od té doby odstěhovali a tak musí kandidovat osobně.

Já osobně vnímám kandidaturu pana Okamury jako velké nebezpečí, především proto, že se jistě ve velmi blízké době dozvíme, že KSČM vyzývá své věrné, aby v přímé volbě volili právě pana Okamuru. Jsem si jistý, že jednání již proběhla a že pan Okamura slíbil, že pokud v příštích parlamentních volbách komunisté uspějí stejně jako v minulých krajských volbách, bude jmenovat komunistického premiéra. Zdá se to být směšně a nemožné? Vůbec ne! Tohle napsal pan Okamura v červenci letošního roku, tedy v období první vlny své snahy o prezidentování:

„Co to je hrozba návratu komunismu?“ táže se Okamura. „KSČM se veřejně mnohokrát omluvila za KSČ a zločiny, které její předchůdkyně páchala. Distancovala se od jakékoli formy diktatury a od znárodňování. Její program je silně solidární, klade důraz na silnou roli státu při zachování tržní ekonomiky - je to koneckonců celosvětový trend - posilovat pravidla pro hráče na trhu. Volný ring se prostě historicky neosvědčil,“ (Parlamentní listy, 23. 7. 2012)

Podobně jistě slibuje úlitby i KDU-ČSL a bude přibývat jeho slibů lidu, že je vyvede z rozbouřeného moře, že je tím správným kapitánem.

Doufám, že se najde dost lidí, kteří se nenechají vmanipulovat do zamlženého prostoru „je lepší Okamura, než ti ostatní“! To je přesně ten prostor, který panu Okamurovi vyhovuje.

V diskusi se jistě objeví mnoho příspěvků, které mne budou podezřívat z nevraživosti, závisti a čecháčkovství. To jsou vlastnosti, kterými opravdu netrpím. Závidět panu Okamurovi nemám co, žiji si v pohodě svůj vlastní život. Mám jen obavu v jaké společnosti budou vyrůstat moji malí synové a rozhodně nechci, aby to byl SVĚT PODLE OKAMURY.

Autor: Jan Papež | úterý 30.10.2012 14:50 | karma článku: 27,08 | přečteno: 2444x
  • Další články autora

Jan Papež

Prezidentská kampaň začala, aneb jak zneužít 17. listopad

Sympatická demonstrace s červenými kartami, plánovaná na 17. listopadu se bohužel mění na předvolební shromáždění Šimona Pánka.

4.11.2015 v 12:00 | Karma: 19,09 | Přečteno: 917x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

Lufthansa vyhodila Čechy z letadla!

Letecká společnost Lufthansa vyhodila ze svého letu do Tampy několik Čechů. Nic neprovedli! Jen byli v nesprávný okamžik na nesprávném místě a hlavně byli držiteli toho nesprávného pasu – pasu České republiky.

2.11.2015 v 15:00 | Karma: 40,81 | Přečteno: 3561x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

Čuňárna bankéřů z ČNB

Bankovní rada se rozhodla pro intervenci v neprospěch koruny. Šest pánů a jedna dáma se rozhodli zahýbat s ekonomikou celé země. Rozhodli se tak udělat v období praktického bezvládí, v době kdy se teprve bude formovat nová vláda, která má mít právo na svou ekonomickou strategii. Těchto šest pánů a jedna dáma brutálně zasáhlo do práva budoucí vlády a beze sporu ovlivnilo veškeré dění v zemi.

8.11.2013 v 8:20 | Karma: 37,58 | Přečteno: 3102x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

Pokrytecký postoj EU a USA k Egyptu nikomu nepomůže

Postoj k situaci v Egyptě odhalil v plné nahotě pokrytectví EU a USA. Nikdo si jistě nepřeje mrtvé civilisty na ulicích egyptských měst, ale vytrhávat tyto nešťastné a tragické momenty z kontextu celkových událostí a snažit se získat vizáž spravedlivého, nezaujatého a lidumilného soudce je nejen pokrytecké, ale i velmi nebezpečné.

29.8.2013 v 7:30 | Karma: 18,48 | Přečteno: 353x | Diskuse| Ostatní

Jan Papež

V Egyptě se dějí pozitivní věci, jen my to nechceme vidět

Už je zase poprask kolem Egypta. Páni diplomaté vydali varování (zjevně inspirováni administrativou USA) a straší turisty. Straší je velmi demokraticky – bez rozdílu, všechny. Nehledí na to, zda se jedná o individuální cestující, nehledě na to, kam směřují a co tam chtějí dělat.

2.7.2013 v 14:50 | Karma: 15,15 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)